Keukenzaken

De keuken van Nomads is in handen van chef-kok Ali Ballout. Een klinkende naam die precies past bij de kaart: authentieke Arabische gerechten, met af en toe een snufje Westerse wereld. Zo worden je smaakpapillen steeds weer verrast. Al zul je qua smaak toch niet echt verveeld raken; alle gerechten zijn namelijk zeer bijzonder en uitgesproken qua smaak, zonder daarbij iemand af te schrikken. Er wordt veel gewerkt met munt, peterselie, tijm, koriander, citroen, chermoula (Marokkaanse kruidenmix) en dragon. Alleen kersverse producten en ingrediënten worden gebruikt en er staat geen varkensvlees op het menu.

De reguliere menukaart bestaat uit warme en koude mezzes. Mezzes zijn kleine Arabische gerechten, die gecombineerd worden tot één maaltijd. De mezzes worden op grote, koperen schalen geserveerd, samen met Libanees en Irakees brood. Vanaf het plateau selecteer je zelf je eigen favoriete combinatie van mezzes.
Het Nomads menu bestaat uit drie gangen: een combinatie van koude mezzes, een combinatie van warme mezzes en een dessert. Natuurlijk kan dit menu worden uitgebreid.

Naast de gewone menukaart worden ook de zogenaamde Nomads Specials geserveerd; dagelijks wisselende specialiteiten van het huis, afhankelijk van het seizoen en marktaanbod.
En voor speciale gelegenheden is het mogelijk om een diner in de vorm van een buffet of plateservice samen te stellen. Of een speciaal fingerfood menu.